2°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Kurir.rs

"MAJKA IH NAPUSTILA, DEVOJČICE ŽIVELE U FEKALIJAMA, OSTALE BEZ ZUBA": Srbi iz Nemačke osuđeni zbog zanemarivanja dece!

Nenad M. (50), njegova supruga Draginja (49) i njihov sin Denis S. (28) osuđeni su u Nemačkoj na devet meseci do godinu i po dana uslovne kazne zatvora zbog zanemarivanja dvoje dece.

OPTUŽENA MAJKA IZ SRBOBRANA KOJOJ SU POBEGLA DECA: Mališani pronađeni posle 2 dana u Beogradu, ali nisu hteli da se vrate kući!

Porodica iz Srbije osuđena je jer su Denisove dve ćerkice (3) i (4) držali u nehumanim uslovima, njihovo zadravlje ugrožavali nezdravom hranom i zanemarivali ih.

- Prostorija u kojoj su bile zaključane dve devojčice bila je zapuštena i prljava. Ostaci fekalija bili su zalepljeni za krevet i zidove. Deca su izgledala zapušteno, prljavo, bezvoljno i apatično - ispričao je policajac, prenosi nemački portal SZ koji je pratio suđenje.

Stravična priča dve devojčice počinje u septembru 2019. godine kada je starateljstvo nad njima oduzeto od njihove majke Jelene N., ali ona tada bez ičijeg znanja uzima decu i odvodi ih u Srbiju kako bi bila sa njom.

- Nakon samo godinu dana Jelena odlučuje da više ne želi da se brine o deci i poziva njihovu dedu i babu, Nenada i Draginju, da dođu po njih. U avgustu 2020. devojčice su dovedene u stan u Minhenu, gde su i pronađene kasnije - objašnjava izvor i dodaje:

- Njih dve živele su u prostoriji u kojoj je bila uklonjena kvaka sa unutrašnje strane, kako ne bi mogle da izađu. Za obroke su dobijale samo brzu hranu i koka kolu, pa su im zubi bili u potpunosti uništeni i sada ne mogu da jedu črvrstu hranu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako izvor objašnjava deci je kosa bila zapuštena i masna, a odeća na njima bila je izuzetno prljava.

- Mlađa devojčica na sebi je imala pelenu koja dugo nije bila promenjena i bila je zaprljana izmetom. Druga devojčica imala je vaške na glavi, a na svojim nogama nije imala ništa od odeće i obuće - objašnjava izvor i nastavlja:

- Da situacija bude još jezivija, deca su mogla da raspoznaju zvukove i pojedine reči, ali nisu bile u mogućnosti da govore i njima je dijagnostifikovana upala u genitalnoj oblasti, što izaziva sumnju i na seksualno zlostavljanje - objasnio je izvor.

Svi osuđeni prihvatili su kaznu.

- Njih troje su inače radnici sektora čistoće. Baka i deka imaju podebeli dosije, a otac Denis S. registrovani je narkoman. Odlukom suda, on će moći da komunicira sa decom tek kada se izleči od narkomanije. Devojčice su za sada oduzete porodici - navodi SZ.

Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar