6°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube/Radio televizija Bor

Izvor: Tanjug

Oglasila se kompanija Srbija Ziđin koper o napadnutom kineskom radniku: "Žao Deming stabilnog stanja, ali je uplašen, zbunjen zbog onoga što ga je snašlo u prijateljskoj zemlji"

 Kompanija Srbija Ziđin koper saopštila je da je četrdesettrogodišnji Žao Deming, radnik podizvođačke firme „Jinšan" koja za Ziđin izvodi radove na majdanpečkom „Severnom reviru", zbrinut na Odeljenju hirurgije u majdanpečkoj bolnici, nakon što je pre dve noći napadnut na radnom mestu.

Prema rečima hirurga dr Velimira Tomića, radnik je u majdanpečku bolnicu primljen sa povredom grudnog koša, desne šake i slabinskog dela tela, gde ima podlive, ali je u stabilnom stanju i vidno je uplašen.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Žao je vidno zbunjen zbog onoga što ga je snašlo u prijateljskoj zemlji, prenosi Ziđin u saopštenju.

Dodaje se da je na pitanje kako se oseća dva dana nakon nemilog događaja, radnik „Jinšana" odgovara da ima bolove u grudnom košu, desnoj šaci i u predelu slabine, ali da su ti bolovi beznačajni u poređenju sa bolom u duši.

„Došao sam ovde jer su Srbija i Kina čelični prijatelji, ali se više ne osećam bezbedno“, rekao je Žao, prenosi Ziđin.

Navodi se da je on rekao kako će rane zarasti, ali da ne zna kada će proći osećaj teskobe i panike koje ima.

MIHAJLOVIĆEVA RAZOČARANA INCIDENTIMA U MAJDANPEKU: "Zbog Ćutinih batinaša ljudi su povređeni i bez posla!"

Rekao je da želi da nastavi da radi, ali da ga je strah.

"Zato se nadam da će počinioci vrlo brzo biti privedeni i da se ovako nešto više nikada neće ponoviti", rekao je povređeni radnik.

Navodi se da su njega danas u bolnici posetili predstavnici Srbija Ziđin kopera i njene podizvođačke firme „Jinšan“, a menadžment dveju kineskih kompanija u Majdanpeku organizovao je i zbor za kineske radnike, kako bi pokušali da ih umire i ohrabre da nastave da rade.

Ziđin podseća da je Žao izjavio kako su ga u noći između 24. i 25. septembra, na radnom mestu u kabini bušilice, napala i pretukla tri maskirana i naoružana muškarca, koji su potom zapalili bušilicu.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar