4°C

Beograd

Photo: Printscreen

Izvor: Kurir.rs

"Udovica aplaudirala svedoku - saradniku, optuženi mu slao poljupce": Evo kako je izgledalo suđenje Belivuku, danas se očekuje nastavak!

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava nastavlja se danas pred Specijalnim sudom. Postupak i dalje nije otvoren za javnost, jer je u toku pripremno ročište na kom tužilaštvo i odbrana predlažu koje dokaze traže da se izvedu tokom suđenja.

BELIVUK I MILJKOVIĆ PRALI ENORMNU KOLIČINU NOVCA PREKO PLACEVA: Evo u kom delu Beograda su kupili tri parcele!

- Tokom jučerašnjeg suđenja pročitana je optužnica koja se odnosi na ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.  Takođe, optuženi su se kratko izjasnili samo o krivici, dok će i detaljnu odbranu moći da iznesu kada suđenje počne - objašnjava sagovornik. 

On dodaje da je moguće da optuženi i danas ili na narednom suđenju dobiju reč, jer i oni imaju pravo da iznesu dokaze.

- Belivuk i Miljković koriste sva prava koja po zakonu imaju. Uvek imaju šta da kažu ili predlože. Jučerašnje suđenje obeležila je kratka polemika sudije i Belivuka o načinu na koji ga je sudija pitala da li priznaje krivicu, ali je prisutnima naročito skrenuo pažnju njegov smeh za sudskom govornicom - otkriva naš sagovornik.

Nasmejan za sudskom govornicom bio je i njegov najbliži saradnik Marko Miljković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- Optuženi sede u takozvanom boksu za optužene, odvojeni su zaštitnim stakom od ostatka sudnice, u kom sede oštećeni, advokati, tužioci kao i trojica svedoka saradnika, Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić - pojašnjava sagovornik kako izgleda raspored u sudnici.

Optuženi "u boksu" nisu sami, već uz njih sede zatvorski stražari koji ih i dovode u sudnicu.

- Kada izlaze za govornicu, odnosno ulaze u deo sudnice u kom sede ostali, stražari ulaze sa njima. Interesantno je i da bivši pripadnici klana koji su sklopili sporazum sa tužilaštvom i odlučili sve da priznaju u zamenu za blaže kazne, sede iza porodica ubijenih. Juče, kada je svedok saradnik Srđan Lalić izašao za govornicu, udovica Gorana Veličkovića mu je aplaudirala - kaže sagovornik i dodaje:

- Očito je da svedoci saradnici skreću najveću pažnju svima u sudnici. Optuženi Miloš Budimir je čak uz psovku poslao i poljubac bivšim pajtosima koji su učestvovali u zločinima grupe a onda rešili da svedoče - dodaje  sagovornik.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar