5°C

Beograd

Photo: Tanjug/zoran zestic

Izvor: Kurir.rs

UHAPŠENA ZAPOSLENA SA VMA: Studentima uzimala novac za stažiranje koje se ne plaća!

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena je Jadranka B., referent u Odseku za opšte i zajedničke poslove Vojno medicinske akademije u Beogradu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i sebi pribavila korist od 1.565.000 dinara.

ZANEMELI PRED TUŽIOCEM Uhapšeni policajci S.T. i M.K. su se na saslušanju branili ćutanjem!

- Jadranka B. se sumnjiči da je od oktobra 2019. do marta 2022. godine, od 10 specijalista Medicinskog fakulteta u Prištini sa sedištem u Kosovoskoj Mitrovici, koji su dolazili na VMA radi specijalističkog staža, zahtevala i od njih na ruke dobijala novac u iznosima od 30.000 i 125.000 dinara, ukupno 1.565.000, predstavljajući studentima da toliko košta obuka, iako oni nisu imali obavezu daplaćaju specijalistički staž - saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Osumnjičena je danas saslušana u tužilaštvu, pa je na saslušanju negirala krivično delo i iznela svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da joj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo.

Jadranka B. Se tereti za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar