4°C

Beograd

AKCIJA CARINIKA NA BATROVCIMA: Sprečili krijumčarenje oko 1.000 pari firmiranih naočara!

Carinici su, u saradnji sa policijom, na ulazu graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje velikog broja firmiranih naočara i njihove opreme, u vrednosti koja premašuje 60.000 evra.

Prekršaj je otkriven 11. maja, kada je na red za carinsku kontrolu stigao kombi italijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji Požarevljanin u društvu još tri saputnika, saopštila je Uprava carina. Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili odrečno, dok je vozač prijavio hranu, polovni frižider, polovnu veš-mašinu i četiri polovne gume.

Međutim, pored navedenih polovnih stvari, carinici su, otvorivši prtljažnik, otkrili i vredan neprijavljeni tovar. U dve torbe, kamuflirane među ostalim torbama, otkrivena je pozamašna količina naočara.

Radi se o skoro 800 pari naočara za vid "Tom Naore", "Gloria Ortiz", "Face", u vrednosti oko 45.000 evra, oko 200 pari naočara za sunce "Lancetti", "Yell", "Exeš" (skoro 13.500 evra), preko 100 futroli za naočare "Exeš" i "Lancetti" (više od 2.000 evra) i gotovo 600 vezica (približno 600 evra). Vozač je izjavio da je robu prevozio iz Italije do njenog vlasnika u Srbiji. Privremeno je zadržan i kombi, jer vrednost krijumčarenog tovara premašuje trećinu njegove vrednosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar