Izvor: Kurir.rs
27.04.2023 u 16:50
0

DAČIĆ NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UN: „Cilj Prištine je brisanje srpskog identiteta…“

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da izveštaj UNMIK-a ne predstavlja osnovu na kojoj bi članice ovog tela mogle stvoriti sliku o stanju na Kosovu i Metohiji.

MINISTAR DAČIĆ POVODOM ŠEST MESECI RADA VLADE: „Borba za KiM i integritet Srbije bio i biće prioritet diplomatije!“

Dačić prisustvuje sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj se raspravlja o stanju na Kosovu i Metohiji.

„Na terenu vlada atmosfera straha i pritisaka prema Srbima i ostalim nealbancima. Neophodno je da se dosledno i u potpunosti sprovedu dogovori iz Briselskog sporazuma“, rekao je Dačić pred ambasadorima članica Saveta bezbednosti.

„U ovoj istoj sali 14. juna 1014. godine, održana je sednica na kojoj je Briselski sporazum ocenjen kao istorijski važan. Tadašnji generalni sekretar Ban Kimun je istakao značaj Zajednice srpsih opština, a to su učinili i predstavnici SAD i Francuske“, rekao je Dačić.

„Šta se desilo za proteklih deset godina – ništa“, rekao je Dačić.

„Mi smo sigurni da Kurti neće ispuniti dogovoreno, jer mu je cilj proterivanje Srba. Potrebno je da se svim ljudima na KiM osigura dostojanstven život“, rekao je Dačić, navodeći da će Srbija učiniti sve kako bi to obezbedila.

Podsetio je da je u Prištini je živelo više od 40.000 Srba a danas ih ima 100, navodeći da je Kosovo u prethodne dve decenije postalo gotovo etnički čista teritorija.

„Od 112 povrataka u psolednjih šest meseci 60 su Srbi…. Ovim tempom potrebni su vekovi da bi se svi vratili. Ovo je najmanji procenat povrataka u postkonflikne zone u celom svetu. Smatrate li da ovo pitanje ne treba da pominjete. smatrate li da proterani zauvek treba da budu proterani“, rekao je Dačić.

Svedoci smo i da srpsko pravoslavno i duhovno naslelje svojataju ili lažno predstavljaju kao vizantijsko ili ilirsko, upozorio je srpski ministar spoljnih poslova, ocenjjući da je brisanje srpskog identiteta „evidentan cilj Prištine“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter