Izvor: Tanjug
12.03.2023 u 17:36
1

KANCELARIJA ZA KIM IZDALA SAOPŠTENJE O NEMILOM SLUČAJU: Opljačkana kuća Dragiše Mirića u selu Batuse kod Kosova Polja!

U tom srpskom selu danas živi oko 300 Srba, a ovakvi incidenti samo doprinose da se oni osećaju nebezbedno i kao mete albanskih huligana i izgrednika.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u selu Batuse kod Kosova Polja noćas obijena i opljačkana kuća Dragiše Mirića, dok se on nalazio van svog doma.

Oštar odgovor Petra Petkovića: „Kosovo i Metohija će ostati kolevka Srbije, želeo to Kurti da prihvati ili ne!“

„Nema dileme da ovakvi događaji ne doprinose smirivanju tenzija na terenu i Srbima koji su ostali da žive u ionako otežanim uslovima života na prostoru KiM, direktno ugrožavaju egzistenciju i održiv ostanak i opstanak na njihovim vekovnim ognjištima. Kancelarija za KiM očekuje da provalnici budu uhapšeni i procesuirani, a predstavnici međunarodne zajednice treba da budu svesni da srpski narod na KiM živi u konstantnom strahu za sopstveni život zbog najrazličitijih zuluma kojima su svakodnevno izloženi“, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija za KiM navodi da su kontinuirani napadi na Srbe direktna posledica poruka neodgovornih političara iz Prištine, koji seju mržnju prema svemu srpskom, a politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa huliganima i podstiču nove napade koji za cilj imaju da unesu nemir među Srbima.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KANCELARIJA ZA KIM IZDALA SAOPŠTENJE O NEMILOM SLUČAJU: Opljačkana kuća Dragiše Mirića u selu Batuse kod Kosova Polja!”

  1. Dragisa Miric uopste ne zivi u Batusu … dolazi jednom u godinu-dve … uglavnom kada ima neki interes. A to sto je clan privremenog organa opstine Decan pitajte onog ko ga je imenovao. Definitivno, cinjenica je da on ne zivi u Batusu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter