Izvor: Tanjug
01.02.2023 u 21:36
0

Patrijarh srpski Porfirije predvodio je svetu arhijerejsku Liturgiju u manastiru Svetog Save u Libertivilu: „Vera je ono što osmišljava naš život i vera je ono što nas vodi punoći!“

Patrijarh srpski Porfirije predvodio je svetu arhijerejsku Liturgiju u manastiru Svetog Save u Libertivilu u SAD.

Sasluživali su protojerej-stavrofor Velibor Džomić, protojerej Dobrivoje Milunović, jereji Miloš Živković i Aleksandar Petrović i protođakon Dragan Radić, u prisustvu episkopa kanadskog Mitrofana, novogračaničko-srednjezapadnoameričkog Longina i buenosajreskog i južno-centralnoameričkog Kirila, saopšteno je iz SPC.

Pojali su studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakuluteta u Libertivilu.

ČEKA NAS NESTABILNO I PROMENLJIVO VREME: Evo kakva je mesečna prognoza za februar

Nakon svete liturgije patrijarh je služio moleban pred moštima Svetog Mardarija Libertivilskog. Tom prilikom, patrijarh Porfirije je pozdravio verni narod i naglasio:

„Braćo i sestre, neka Bog dâ da se molitvama Svetog Mardarija razbukta vera pravoslavna, kao što smo i pročitali u ovoj molitvi, u srcima vašim. Vera je ono što osmišljava naš život i vera je ono što nas vodi punoći, a Sveti Mardarije je svojim životom pokazao kako i na koji način da verujemo u Boga. To ne zavisi ni od vremena u kojem živimo, niti od prostora u kojem živimo. Svi ljudi svih vremena pozvani su na jedno, a to je da budu sveti. Neka bi Gospod dao da molitvama Svetog Mardarija i svih svetitelja iz roda našega i svih svetih Crkve Pravoslavne i mi idemo putem Jevanđelja, a to znači putem svetosti, putem ljubavi. U toj reči, pak, sadržano je sve. Tamo gde je ljubav – tu je Gospod! Tamo gde je Gospod – tu je i ljubav među vama i zajednica među nama!“, poručio je Porfirije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter