26°C

Beograd

PREDSEDNICA VLADE U POSETI BERLINU: Brnabić na "Evropskom forumu"!

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić započela je posetu Berlinu izlaganjem na Evropskom forumu na temu budućnosti Srbije u EU.

Taj skup održava se u organizaciji fondacije Konrad Adenauer (KAS). Drugog dana posete, u utorak, premijerka će učestvovati na radnom doručku u organizaciji Fondacije Kerber. Zatim će se sastati sa predsednikom Saveznog udruženja nemačkih privrednih komora Martinom Vanslebenom.

Nakon toga, Brnabić će učestvovaće na Privrednom forumu u organizaciji lista "Zidojče Cajtung". Tema panela na kojem će Brnabić govoriti, zajedno sa premijerima Estonije i Islanda, Jirijom Ratasom i Katrin Jakobsdotir, je "Digitalna Evropa: Vizija tri zemlje". U utorak uveče, srpska premijerka će prisustvovati svečanoj večeri koju "Zidojče Cajtung" organizuje u Nemačkom istorijskom muzeju, kojoj će prisustvovati i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Posetu Nemačkoj, Brnabić će završiti u sredu, kada će sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem, posetiti trening centar kompanije "Simens".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/SerbianPM

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar