25°C

Beograd

VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI POSLE NE PRIMANJA KOSOVA U INTERPOL: "Srbija nije zemlja koju je lako poniziti, pregazuti i pobediti"!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Predsedništva Srbije, povodom glasanja u Generalnoj skupštini Interpola za članstvo Kosova.

Sa predsednikom je na konferenciji bio i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Kosovo nije primljeno u Interpol.

- Bili smo umereni i optimisti, nadali smo se dobrom rezultatu, ako pogledate u prvom krugu oni nisu dobili ni većinu, 76:58. Većina zemalja nije glasala i to vam govori kakva je pozicija sada Srbije u svetu. Ovo je uspeh jedne male zemlje, prkosne i ponosne, ali zemlje koja mora da želi kompromis i da razume kakvi su odnosi u svetu. Da razmišlja o ekonomskoj prilici u svetu. Ponosan sam na našu zemlju koja je mala i koja je bez novca i bez mnogo moći u svetu uspela da se izbori sa velikim silama. Mora da zna koliko je važno čuvati slobodu, integritet i nezavisnost. Zahvaljujem se zemljama koje su glasale i onima koje su glasale protiv i koje su bile uzdržane. One koje su uzdržane sada bolje razumeju pozicije Srbije. Zahvaljujem se i onim zemljama koje su bile pod velikim pritiskom - rekao je predsednik Srbije i dodao.

- Gradićemo još čvršća prijateljstva, govoreći koliko nam je stalo do kompromisa. i da pokažemo da Srbija nije zemlja koju je lako poniziti, pregazuti i pobediti. Nikada nećemo zaboraviti zemlje koje su nas podržale. Samo jedana zemlja za koju smo mislili da neće da prizna Kosovo je priznala. Paragvaj je glasao protiv nas. Čestitam građanima Srbije i čestitam Ivici Dačiću koji se iskreno borio, Nebojši Stefanoviću, Aleksandru Vulinu, Ani Brnabić i svm Srbima. Uspeli smo da sačuvamo svoj obraz i svoju zemlju. Ćestitam ljudima, danas neka se raduju. Hvala svima! - rekao je Aleksandar Vučić predsednik Srbije

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar