27°C

Beograd

SASTANAK VUČIĆA I HANA: U petak otvaranje obnovljene Golubačke tvrđave! (FOTO)

Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han doputovaće danas u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će se sastati s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Sastanak Vučića i Hana predviđen je za 19.30 h u Vili Mir, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Prethodno je planirano da Vučić prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašenja Johanesa Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih. Ceremonija je zakazana za 17 sati u beogradskom hotelu "Metropol". Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju za decu i omladinu u regionu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, a već nekolko godina omogućavaju besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina osnovcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Han će u petak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu. EU je bila jedan od glavnih donatora u rekonstrukciji tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije.

Han u Srbiju dolazi posle posete BiH, gde će u Sarajevu razgovarati s domaćim zvaničnicima i predstavnika civilnog društva o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

Izvor: Tanjug
Foto:Arhiva

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar