12°C

Beograd

AMERIKANCI REAGOVALI NA DODIKOVU IZJAVU: "Javno osporavanje jednog od ključnih stubova mira i sigurnosti u BiH podriva stabilnost cele zemlje!"

Ambasada SAD u BiH je ocenila danas da je pozvanje pripadnika Oružanih snaga BiH ili bilo kog drugog da deluju protivno zakonskim odredbama je nesavesno i neprihvatljivo i pozvala nadležne institucije da reaguju na adekvatan način.

Na upit iz Ambasade SAD su podsetili da Zakon o odbrani Bosne i Hercegovine iz 2005. godine jasno definiše obaveze, odgovornosti i ponašanje pripadnika Oružanih snaga BiH.

- Javno osporavanje jednog od ključnih stubova mira i sigurnosti u BiH podriva stabilnost cele zemlje. Retorika i pozivi na delovanje ove vrste su neodgovorni i opasni, a i ne pomažu BiH da ostvari svoj javno deklarisani cilj - evropske integracije- rečeno je.

Kako je istaknuto, Sjedinjene Američke Države ostaće opređeljene očuvanju mira i stabilnosti u BiH, kao i nastavku profesionalne, produktivne i pozitivne saradnje s OS BiH.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je juče pripadnike Trećeg pešadijskog puka Oružanih snaga BiH da na sledećem obeležavanju Dana tog puka obuku uniforme bivše Vojske Republike Srpske, a to je izazvalo burne reakcije javnosti u BiH.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/ Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar