12°C

Beograd

DRECUN: Priština pokušava da skrene pažnju sa svojih zločina!

Najnoviji potezi prištinskih vlasti, odnosno najava formiranja komisije koja će prikupljati činjenice o navodnim zločinima Srbije na Kosovu i Metohiji predstavlja čistu propagandu, ali i taktiku da skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili, izjavio je danas predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Priština je suočena sa gubitkom podrške posle niza jednostranih poteza i odbijanja da nastave dijalog sa Beogradom zbog čega žele da skrenu pažnju na sebe i da se predstave kao žrtve, kaže Drecun.

- Oni žele da snažnom propagandnom kampanjom skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili. Kreatori ove kampanje su upravo oni koji su suočeni sa pozivima specijalizovanih sudova i to su oni koji će, nadamo se biti i optuženi za najteže zločine - rekao je Drecun.

Priština na ovaj način pokušava da potpuno onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom, Međutim, Srbija neće podleći pritiscima da prizna nezavisnost Kosova, dodaje Drecun.

- Oni žele da ojačaju pozicije koje su izgubili u poslednje vreme kao i da skrenu pažnju sa zločina koje su počinili pripadnici OVK - kaže Drecun.

Prema njegovim rečima, prištinske vlasti mogu samo da maltretiraju i lažno optužuju Srbe koji žive na KiM, što je, kako kaže, već bio slučaj.

On podseća da je tzv. OVK ta koja je imala genocidan plan o stvaranju Velike Albanije tako što će proterati sve Srbe, dodajući da na to nije reagovala nijedna međunarodna organizacija.

- Oni nemaju nikakav mehanizam da formiraju neki međunarodni sud. Jedino ako imaju podršku da se naduva priča o navodnom genocidu srpske strane kako bi potom proglasili opštu amnestiju i tako izbegli procesuiranje - objašnjava Drecun.

U svemu ovome, kako kaže Drecun, ovakve inicijative imaju unutrašnji aspekt okrenut ka albanskoj javnosti a drugi deo kampanje je okrenut ka inostranstvu, pre svega Americi, gde su u Kongresu već pokušali da predstave lažnu sliku žrtvi.

On najavljuje da će zbog toga Srbija pokrenuti diplomatsku ofanzivu.

- Napisaću pismo članovima srpskog kokusa da ukoliko mogu organizuju da mi članovima Kongresa predstavimo isključivo činjence i na taj način pariramo prištinskoj propagandi - najavio je Drecun.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar