22°C

Beograd

JEVTIĆ: Dešavanja na kosovskoj političkoj sceni ostavljaju negativan utisak!

Dešavanja na kosovskoj političkoj sceni ostavljaju negativan utisak, jer je u trenutku kada nema dijaloga odnos sveden na oštru retoriku, izjavio je ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.

Na konferenciji srpskih nevladinih organizacija akreditovanih u Savetodavnom veću za zajednice u Gračanici, Jevtić je rekao da se ta dešavanja odražavaju na odnose većinskih i nevećinskih naroda na Kosovu, posebno srpskog i albanskog, što, kako ocenjuje, nije dobro.

“Oduvek sam bio za to da se razgovara i da se kroz dijalog rešavaju problemi" - istakao je Jevtić i naveo da zbog ovakve situacije nije srećan.

Nije srećan ni zbog situacije da su predstavnici Srpske liste primorani da budu u bojkotu.

"Ali, primorani smo na to zbog određenih političkih odluka" - dodao je ministar Srpske liste u ostavci i naveo da nije srećan ni zbog današnjih dešavanja u Skupštini, jer je to, kako je naglasio, još jedan "prst u oko" odnosima Srba i Alabanaca.

„Takva retorika i takav odnos ne doprinosi rešavanju problema, posebno kada govorimo o nečemu što bi trebalo da bude krajnji cilj, a to je trajni mir i situacija dobre saradnje, komunikacije, tolerancije i uzajamnog poštovanja“ - zaključio je Jevtić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar