25°C

Beograd

VUČIĆ: Živeo naš narod na KiM i živela naša Srbija!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Srpskoj listi na pobedi i zahvalio svim građanima na severu KiM koji su izlaskom na izbore to omogućili.

- Ovo je najbolja potvrda politike jedinstva - rekao je Vučić i dodao:

- Želim da zahvalim svima koji su izašli na izbore na KiM u našoj zemlji, u našoj Srbiji - rekao je Vučić, nakon što ga je pozvao kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić i uključio spikerfon.

Vučić se telefonom zahvalio građanima što su glasali, kako je rekao, bez obzira na to što su ih sa različitih strana ubedljivali da ne glasaju.

- Iako provocirani od svih da na izbore ne izađu, da nije važno ni ko će da ih predstavlja, jer nemamo šansu naši ljudi su pokazali ogromnu energiju i želju da se bore - rekao je Vučić, a slušali su ga građani i aktivisti Srpske liste i sva četiri kandidata Srpske liste za gradonačelnike.

- Ogromno hvala svim tim ljudima koji su na izbore izašli i hvala za veliku podršku koju je Srpska lista dobila. I u Mitrovici, i u Zvečanu, i u Leposaviću i u Zubinom Potoku. Ne zato što smo time rešili sve naše probleme. Nismo, ali smo pokazali da ćemo zajednički jedinstveno da se borimo za rešavanje tih problema i za interese našeg naroda - naglasio je predsednik Srbije.

- Mislim da posle svih pretnji, posle svih ucena i posle svih užasnih uvreda, praznih i teških reči koje su protiv Srpske liste i protiv svih nas izgovarali i Albanci, ali i neki Srbi, da je ovo najbolja potvrda politike jedinstva, politike borbe za naše vitalne nacionalne interese i za naše najvažnije državne interese - rekao je Vučić.

- Mnogo vam hvala za važnu pobedu, za važnu odluku da se borite za svoja ognjišta, za svoj opstanak. Vi ste oni koji danas čuvate KIM. Ima mnogo onih koji bi da vam drže pridike kako bi to trebalo da se ponašate koga bi trebalo da podržavate, šta bi to trebalo da činite, ali sam vam ja zahvalan jer vi živite na KIM, jer vi čuvate naš narod od nestanka. Hvala vam na svemu tome - kazao je Vučić.

On je poručio predstavnicima Srpske liste da će se narednih dana videti u Beogradu, pre sednice Narodne skupštine o KiM, sa kojima će, kako kaže, da razgovara o tome šta im je činiti u budućnosti.

- Da se pripremimo i za Pariz i za sve sastanke i da budemo apsolutno jedinstveni, da verujemo jedni drugima i da pokažemo da srpska sloga i srpsko jedinstvo pobeđuju i da niko srpski narod i Srbiju ne može da uništi i pobedi - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije im je zahvalio na ogromnoj energiji i entuzijazmu koji su pokazali uprkos svim mukama i teškoj atmosferi.

- Hvala na tome, a onoliko koliko mogu da vam obećam to je da ću zajedno sa vama i kada je teško i kada bude teže od onoga što očekujete uvek biti. Zajedno sa vama ćemo biti i mi iz Beograda i iz drugih delova Srbije i borićemo se i za vaš opstanak i za našu državu Srbiju - rekao je Vučić.

Svoje obraćanje završio je rečima: - Živeo naš narod na KIM i živela naša Srbija. Sve najbolje vam želim, čestitam još jedanput. -

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar