17°C

Beograd

GRADONAČELNIK OPŠTINE LEPOSAVIĆ: Najave hapšenja neće nas uplašiti!

Nakon ubedljivog trijumfa predstavnika Srpske liste na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na severu Kosova prištinske vlasti pokušaće dodatnim pritiscima da unesu strah i nesigurnost kod Srba u južnoj pokrajini, izjavio je Zoran Todić, koji je u nedelju pobedio na izborima za gradonačelnika Leposavića.

Todić je rekao da je Priština i proteklih meseci pokušavala da razbije srpsko jedinstvo.

- Sprovodili su ogroman pritisak, svi dobro znamo za politički montiran proces protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića, a došlo je i do smene dva ministra iz naše liste. Usvojen je Zakon o Trepči, uvedene su takse, izglasan je Zakon o formiranju vojske Kosova - podsetio je je Todić.

On je istakao da su sve to odluke nerazumne vlasti iz Prištine, koje su usmerene protiv opstanka srpskog naroda na Kosovu.

- Sada je tu najava nekog hapšenja pojedinih policajaca i viđenijih Srba sa severa, što ma za cilj da dodatno unese nemir i nesigurnosti među nas - rekao je Todić.

On, međutim, kaže da su Srbi na Kosovu navikli na sve to.

- Svih ovih godina iza nas život srpskog naroda nije nimalo jednostavan. Ali predstavnici Srpske liste rešeni su da u saradnji s državom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nastave da čuvaju naš narod na Kosovu. To smo u nedelju i dokazali, još jednom su iskazani jedinstvo Srba i rešenost da branimo i čuvamo svoja ognjišta - poručio je Todić.

S obzirom da je i Vlada Srbie usvojila investicioni plan za pomoć srpskim sredinama na KiM, Todić kaže da to osnažuje njhovu borbu protiv svih pritisaka.

- Koliko je Srbija jaka, stabiilna i poštovana u svetu, toliko će i nama ovde da bude lakše - zaključio je Todić.

Kandidati Srpske liste pobedili su u nedelju na izborima za gradonačelnike severne Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar