23°C

Beograd

PALATA SRBIJA: Predsednik Srbije sastao se sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije!

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, a a tema razgovora biće dalji zajednički koraci u odnosu na aktuelnu situaciju na KiM.

Predsednik razgovara sa Srbima nakon što su kandidati Srpske liste ubedljivo pobedili na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na KiM, a pre sednice Skupštine Srbije o Kosmetu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvuje oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Nakon sastanka planirane su izjave za medije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić rekao je juče da će se o uvođenju eventualnih kontramera na mere Prištine ozbiljno razgovarati i da će svi potezi predsednika Republike i Vlade Srbije biti povučeni slušajući stav Srba sa KIM.

- Tražiće se ugao koji je nabolji za nas, imajući u vidu da nas za nešto više od mesec dana očekuje samit u Parizu. Odluka kakva god da bude, biće racionalna i učinjena tako da za našu poziciju bude najbolja, a da separatistima u Prištini nanese što je moguće više štete - rekao je Ðurić.

Upitan da li će kontramere biti uvedene, Ðurić je odgovorio: -"Videćemo da li, kakve i kada, ništa od toga neću da prejudiciram, o tome će tek da se razgovara, racionalno, imajući u vidu sve okolnosti".

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/printscreen (buducnotsrbijeav)

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar