-1°C

Beograd

GAŠI: Takse nisu uticale na kosovski budžet!

Takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH nisu uticale na kosovski budžet, izjavio je danas zamenik ministra finansija tzv. Kosova Fatmir Gaši.

- Ukoliko dve zemlje međusobno ne prihvataju nijedan dokument, ni carinsku deklaraciju, ni pečat, ni oko slobodnog protoka roba i ljudi, tablica… Priština je bila primorana na takvu meru - rekao je Gaši, odgovaranjći na pitanja novinara na regionalnom Samitu guvernera u Bečićima.

Prema njegovim rečima, takse nisu ekonomska, već politička mera, koja je nastala zbog neusaglašavanja politika Beograda i Prištine.

On kaže da su takse uticale samo na strukturu uvoza.

- Ono što smo uvozili iz Srbije, negde oko 500 miliona evra, iz BiH, oko 20 miliona evra, zamenjeno je proizvodima iz Nemačke, Izraela, Poljske i Albanije. Na taj način nadomešten je budžet i nismo imali nikakve posledice - rekao je danas Gaši.

Istakao je da region mora politički da se pomiri i da stvori put za razvoj ekonomskih potencijala, da srađuju jedni s drugima, uvoze, izvoze, ali da se o svemu tome odlučije na političkom novou.

Izvor: Tanjug
Foto: mf.rks-gov.net/Printscreen

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad