2°C

Beograd

MIHAJLOVIĆ: Naglasila da je svako vređanje i podsticanje na nasilje nedopustivo...(FOTO)

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović reagovala je danas na komentar službenice crnogorske ambasade u Turskoj i naglasila da je da je svako vređanje, podsticanje na nasilje i širenje mržnje nedopustivo i da je posebno sramno kada dolazi od onih koji predstavljaju svoju državu i sve njene građane.

Mihajlović je u saopštenju navela da je svako širenje mržnje nedopustivo, a posebno kad dolazi od onih koji bi profesionalno trebalo da budu predstavnici kulture dijaloga kao što je, istakla je, slučaj sa diplomatskom predstavnicom Crne Gore u Turskoj.

-Srbi koji žive u Crnoj Gori trebalo bi da uživaju jednaka prava i zaštitu države čiji su građani, a ne da ih predstavnici te iste države targetiraju kao manje vredne i odnose se prema njima sa prezirom i mržnjom- ocenila je Mihajlović.

Diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević, napisala je na svom fejsbuk nalogu, povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo".

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar