-3°C

Beograd

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Pet kilometara autoputa Batrovci-Kuzmin gotovo do 1. jula!

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović obišla je danas radove na obnovi autoputa Batrovci-Kuzmin i najavila da će do 1. jula biti završeno pet kilometara autoputa od graničnog prelaza ka Kuzminu.

Mihajlović je rekla da treba brže da se radi i da je dobila uverenja od izvođača da će radovi biti završeni u roku, do 15. novembra, saopštilo je ministarstvo.

Ministarka je obišla zajedno sa direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom kamp građevinske firme “Integral” i sa direktorom ogranka te kompanije za Srbiju Mitrom Vukovićem i direktorom projekta Miletom Džatićem razgovarala o dinamici radova na rehabilitaciji deonice autoputa od Batrovaca do Kuzmina.

- Ovo je veoma važna deonica za nas, dugo se čekalo da počne rekonstrukcija tog dela autoputa. Danas sam razgovarala sa izvođačima radova i investitorom o dinamici radova, jer nisam zadovoljna brzinom, mora brže da se radi. Čeka nas letnja sezona, sve više automobila prolazi kroz Srbiju i danas smo razgovarali i o načinu na koji će Putevi Srbije regulisati naplatu putarine i gužve koje nas očekuju - rekla je Mihajlović.

Kao je navedneo, Drobnjak je rekao da se radovi izvode na obe strane autoputa i da se trenutno radi na pet kilometara.

Mitar Vuković rekao je da kompanija “Integral” čini sve da radovi budu završeni do 15. novembra, kako je i predviđeno ugovorom.

Direktor projekta Mile Džatić dodao je da je kompanija povećala kapacitete angažovanih ljudi i mehanizacije, te da se radovi izvode u dve smene, od 5 do 21 sat.

Vrednost radova na deonici Batrovci-Kuzmin dugoj 21,6 km iznosi 16,5 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar