2°C

Beograd

ANTIĆ: Značajna godina za rudarstvo, veća proizvodnja uglja za 5,1 !

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je ove godine povećana proizvodnja uglja u EPS-u za 900.000 (DEVETSTOHILJADA) tona ili za 5,1 odsto u odnosu na isti period lane.

On je dodao da su to podaci zaključno sa ovim danom i izrazio očekivanje da će 2019. biti godina snažnih uspeha Elektroprivrede, kao i da će ona biti jedan od ključnih segmenata ukupne industrijske proizvodnje.

- Povećanje proizvodnje uglja prati i dobra proizvodnja u termo sektoru i tu takođe imamo značajno povećanje, sa time nastavljamo i ovo će biti godina snažnih uspeha elektroprivrede - rekao je Antić prilikom početka transporta odlagača sa montažnog placa Drmno na kop.

On je rekao da je ova godina značajna za budućnost rudarstva u Srbiji i da će je pratiti snažne investicije.

- Ući ćemo u ozbiljne nabavke i pokrenuti nabavku dva velika sistema koji su ključni za otvaranje novog kopa Radljevo koji treba u budućnosti da obezbedi dugoročno snabdevanje električnom energijom - rekao je ministar.

On je dodao da su Kolubara i TENT stub stabilnosti elektroenergetskog sistema Srbije i zahvalio rudarima i zaposlenima u EPS-u na dobrim rezultatima.

- I ove godine EPS radi dobro, postiže značajne rezultate, obezbeđuje energiju i daje doprinos rastu BDP-a - rekao je Antić i dodao da sektor energetike i rudarstva ima snažnu podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da nastavi sa ozbiljnim investicijama.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar