15°C

Beograd

BRNABIĆ SA SOREIDE: Značajna podrška Norveške Srbiji!

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministarka spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide konstatovale su danas da su odnosi dve zemlje veoma dobri, a Brnabić je istakla da je pomoć Norveške Srbiji veoma značajna, uključujući i podršku u prevazilaženju zastoja u dijalogu između Beograda i Prištine.

Premijerka je naglasila da je Srbija spremna da nastavi razgovore o postizanju kompromisnog rešenja čim Priština povuče jednostrano nametnute takse, a da trenutna situacija samo povećava tenzije u celom regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Norveška ministarka je potvrdila da je dijalog jedini način za otklanjanje tenzija i iznalaženja prihvatljivog rešenja za obe strane.

Govoreći o odnosima dve zemlje ministarka Soreide je ocenila da su veoma dobri i izrazila očekivanje da će se i u budućnosti razvijati kroz saradnju u svim važnim segmentima.

Ona je izrazila zadovoljstvo napretkom reformi i pružila punu podršku Srbiji na evropskom putu.

Premijerka Brnabić je zahvalila ministarki na podršci evrointegracijama i donacijama koje Vlada Kraljevine Norveške pruža Republici Srbiji.

Brnabić je konstatovala da odnose dve zemlje karakteriše kontinuirana saradnja i kroz razmenu poseta na najvišem nivou, navedeno je u saopštenju.

Tema razgovora Brnabić i Eriksen Soreide bila je i unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti kulture.


Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar