°C

Beograd

MARKOVIĆ: Predlog zakona o slobodi veroispovesti su komentarisali mnogi koji ga nisu pročitali! (FOTO)

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je danas da su predlog zakona o slobodu veroispovesti komentarisali mnogi koji ga nisu pročitali, a među njima je, kako tvrdi, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Najveći zvaničnici uključujući i predsednika države,koji su se bavili tim zakonim pročitali ga nisu, rekao je Marković danas u Skupštini, odgovarajući na pitanja poslanika.

On je naveo da je zakon urađen po najvećim mogućim standardina i uz saglasnost Saveta Evrope, da on daje slobodu veoispovesti i pravo verskog organizovanja, ali u okviru države i po njenim zakonima.

-Venecijanska komisija potvrdila je kvalitet zakona. Ona je dala za pravo državi da uredi ovo pitanje na ovaj način i kazala šta treba da popravimo. I popavićemo ga i imaćemo ga u parlamentu- rekao je Marković navodeći kao ličnu želju da to bude početkom jula.

On je rekao da ne može o tom zakonu objektivno da govori verska struktura koja ne priznaje Crnu Goru, koja je bila protiv referenduma, koja je bila protiv NATO-a, protiv Evrpske unije i svakog evropskog iskoraka.

Izvor:Tanjug
Foto:YouTube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar