1°C

Beograd

BAJDEN: Nema kraja Trampovim ZLOUPOTREBAMA!

Bivši potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden osudio je izveštaje da je predsednik Donald Tramp vršio pritisak na ukrajinskog kolegu da istraži poslovanje njegovog sina.

"Ukoliko su ti izveštaji tačni, onda zaista nema kraja spremnosti Trampa da zloupotrebi svoju moć i ponizi našu zemlju", naveo je Bajden u saopštenju.

On je dodao da bi Tramp trebalo da objavi transkript telefonskog razgovora sa Volodimirom Zelenskim iz jula, "kako bi američki narod mogao sam da sudi o slučaju".

Volstrit džornal je objavio, pozivajući se na ljude koji su upoznati sa materijom, da je Tramp vršio je pritisak na Zelenskog u više navrata da istraži sina demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena i poslovanje njegovog sina.

Tramp je u obraćanju novinarima rekao da "nije važno o čemu su pričali".

U telefonskom razgovoru u julu, Tramp je napomenuo Zelenskom više puta da na istrazi radi s ličnim advokatom američkog predsednika Rudijem Đulijanijem, piše list.

Tramp je, međutim, odbio da kaže novinarima da li je sa Zelenskim razgovarao o Bajdenu ili njegovoj porodici, ali je rekao da bi "neko trebalo da nadgleda" bivšeg potpredsednika SAD.

Trampov razgovor sa Zelenskim istražuju demokrate, koji ispituju da li su Tramp i Đulijani pokušali da manipulišu ukrajinskom vladom u pomaganju Trampovoj predizbornoj kampanji tražeći informacije koje bi mogle biti štetne za Bajdena, njegovog protivkandidata za predsednika SAD.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar