5°C

Beograd

ODGOVOR BRITANSKE AMBASADE JE LICEMERAN: Reakcije na Vučićevu kritiku! (FOTO)

Odgovor britanske ambasade u Prištini na kritiku predsednika Aleksandra Vucćića je krajnje licemeran, ocenio je u izjavi šef srpkse diplomatije Ivica Dačić.

- Svako ko sedi sa budućim premijerom takozvanog Kosova uz albansku zastavu time podržava njegovu javno demonstriranu težnju za stvaranjem velike Albanije - ocenio je Dačić i poručio da ambasador ne treba da uređuje partijske prostorije, ali "može da odbije da tu sedi, kao što su to uradili neki drugi ambasadori".

Predsednik Srbije danas je na svom Tviteru nalogu uputio pitanje ambasadoru Velike Britanije u Prištini, koji se slikao s liderom Samoopredeljenja pored albanske zastave, na čijim izborima su pobedili Kurti i njegova partija i koje države je zastava pred kojom se ponosno slikao s Kurtijem.

"Pitacu Vas ovo sve dok ne dobijem odgovor", napisao je Vučić, a na slici koju je postavio su lider Samoopredeljenja i britanski ambasador, a izmedu njih je albanska zastava.

Inače, umesto ambasadora Nikolasa Abota na Tviteru je odgovorila ambasada u Prištini: "Ne biramo mi kako naš sagovornik, u partijskom svojstvu, uređuje svoje prostorije".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar