25°C

Beograd

IZGRADNJU KORIDORA FINASIRALI GRAĐANI: Vučić ističe da treba da budemo ponosni na rad i trud! (FOTO, VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da treba da budemo ponosni na svoj rad i trud, zahvaljujući kojem je izgrađen Koridor 10, čiju izgradnju su, ističe, finansirali građani Srbije.

- To su putevi o kojima se maštalo i čeznulo - rekao je Vučić uoči otvaranja poslednje deonice istočnog kraka Koridora 10.

Predsednik Srbije zahvalio je svim radnicima koji su pomogli da se on izgradi.

Ističe da su izgradnju finansirali građani Srbije, posredstvom kredita Evropske investicione banke.

U jednom delu Koridora, kaže, ima osam traka zbog uzbrdica.

Vučić navodi i da se ovom deonicom izbegava Sićevačka klisura, ali i "otvara" Stara planina.

Izgradnja puta je i investicija za budućnost, koja će doneti nove investicije, radna mesta, veći promet.

- Imamo sve više putnika, sve izraženiji teretni saobraćaj, posebno mu se radujem, jer kad vidite kamione kao u Nemačkoj ili na severu Italije, znate da ste došli u razvijenu zemlju - naveo je Vučić.

Dodaje i da je u tom delu najveći saobraćaj iz Turske čiji državljani će sada moći da putuju brže i jeftinije.

- Nemaju metar kroz Srbiju koji nije auto-put - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije obratio se danas na otvaranju Istočnog kraka Koridora 10 na bugarskom jeziku, pozdravljajući Bugare koji žive u našoj zemlji, kao i bugarskog premijera Bojka Borisova i članove njegove delegacije.

On je rekao da zbog Bugara koji žive u Srbiji, ali i zbog bugarskih gostiju želi da se obrati na jeziku suseda.

- Vežbao sam, nemojte da se ljutite što ću mnogo puta da pogrešim da se kratko i na bugarskom obratim - rekao je Vučić uoči kratkog obraćanja, a prekinuo ga je aplauz okupljenih građana i gostiju.

- Bojko, nemoj mnogo da mi se smeješ - rekao je zatim Vučić obraćajući se bugarskom premijeru.

Vučić je tokom kratkog obraćanja na bugarskom ukazao na značaj deonice Istočnog kraka za odnose dve zemlje a zatim je upitao bugarskog premijera:

- Bojko jesi me razumeo? - pitao je Vučić, nakon kojeg se Borisov, mimo protokola, popeo na binu na kojoj se obraćao predsednik Srbije i potvrdio:

- Vrlo lepo - rekao je Borisov, nakon čega su se dvojica predsednika srdačno zagrlila, a Vučić se zahvalio građanima na podršci za izgradnju ove deonice i poručio da će Srbija živeti još bolje.

Prethodno je Vučić uoči kratkog obraćanja na bugarskom jeziku, precizirao prevod govora bugarskog premijera, koji je govorio pre njega.

Vučić je rekao da će Srbija, imati pristup lukama Burgas i Varna, zahvaljući današnjem otvaranju koridora i da je Borisov to naveo u svom govoru.

OVO JE KORIDOR O KOME SU SANJALE MNOGE GENERACIJE: Uloženo je mnogo novca, rada truda i energije! (FOTO)

OVO JE BUDUĆNOST KOJU ŽELIMO DA OSTAVIMO DECI: Predsednik se zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji deonice kraka Koridora 10! (FOTO+VIDEO)

Izvor: Tanjug
Foto: instagram/printscreen/buducnostsrbijeav

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar