-1°C

Beograd

OVO JE VELIKI USPEH ZA SRBIJU: Premijerka o Ganinom povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova! (FOTO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je povlačenje priznanja nezavisnosti takozvanog Kosova od strane Gane ogroman uspeh i veliki rezultat politike kontinutiteta i orjentisanosti ka budućnosti.

- To je veliki uspeh politike koju vodimo poslednjih pet godina, kontinuirane, jasne politike, pune fleksibilnosti, tolerancije, da želimo da se orjentišemo ka budućnosti, da smo spremni da razgovaramo o rešavanju kosovskog problema. To sve više zemalja prepoznaje i želi da povlači priznanje dok traje dijalog, kako ne bi dale podršku jednoj strani - rekla je Brnabić novinarima u Berlinu.

Kazala je da je politika priznanja bila pogrešna politika koja je bila u skladu sa lošom politikom tadašnje Srbije.

- Sada imamo drugačiju, kontinuiranu i stabilnu politiku koja daje rezultate - podvukla je Brnabić.

Ukazala je da je Gana jedna od najvažnijih zemalja i strateških partnera u Africi, koja je izuzetno važna u međunarodnim okvirima i odnosima.

- Ovim Gana šalje signal svima širom sveta da razmisle kako se postavljaju prema ovom pitanju kada imate jednu stranu-Beograd, koji daje signale da je spreman na hrabre korake kako bi doprinero regionalnoj stabilnosti, stabilnosti Evrope, a samim tim i u svetu i Prištine koja je protiv bilo kakvih razvgovora, vodi politku koja se bazira samo na barijerama, protekcionizmu, zatvaranju slobodnog protoka ljudi i robe, ne daje pozitivne poruke za buducnost pre svega svojim građanima - ukazala je Brnabić.

Ponovila je da je to velika pobeda politike Srbije i izrazila nadu da će se tako nastaviti.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Тovarisc Lanke

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar