-2°C

Beograd

VUČIĆ: Očigledno je da Francuska želi rešavanje kosovskog čvora!

Očigledno je da Francuska želi rešavanje kosovskog čvora i da želi da Evropa, a i sama Francuska, imaju ključnu ulogu u svemu tome, izjavio je danas u Parizu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Mi smo uvek govorili da je EU za nas u redu kao posrednik, nismo nikada pravili probleme i nismo njih okrivljavali za naše balkanske neuspehe - dodao je Vučić.

On je istakao da su razgovori sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom za Srbiju od velikog značaja.

- Uputili smo naše molbe i pitanja i verujem da, ako ništa drugo, bar znamo kakav je raspored i kada možemo da očekujemo određene informacije i neka pomeranja u okvirima EU. Kada govorim o pomeranjima ne mislim na promenu stavova, već o ustanovljavanju nove metodologije o kojoj je Makron govorio - rekao je Vučić novinarima u Parizu, rezimirajući razgovore sa šefom francuske države.

Predsednik Srbije je naveo i da su bilateralni odnosi sa Francuskom danas dobri, da raste trgovinska razmena, prisustvo francuskih kompanija u Srbiji, kao i broj zaposlenih u tim kompanijama u našoj zemlji.

Zahvalio je Makronu na iskrenom gostprimstvu.

- Srbija je imala veliku čast i ponosan sam na to što sam mogao da predstavljam zemlju koja je dobila takvu podršku i naišla na takvo gostoprimstvo francuskog domaćina, predsednika Makrona - rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar