0°C

Beograd

PALMA MEĐU ODABRANIMA Grci, dođite i investirajte u Srbiju

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma dobio je još jedno priznanje iz Grčke - izabran je za počasnog člana grčko-srpske Privredne komore sa sedištem u Solunu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako se podseća u saopštenju, Marković je počasni konzul Grčke u Srbiji, počasni građanin grčkog grada Katerini, a kao predsednik Skupštine grada Jagodine uspostavio je odlične odnose sa Solunom, Katerini, Korintom, Perdikom i Hrisopulijem.

Na jučerašnjoj svečanosti u Solunu, predsednik grčko-srpske Privredne komore Kostas Georgijakos je za sve Markovićeve zasluge na razvijanju ekonomske saradnje dve zemlje predložio da on bude počasni član Komore.

- Hvala vam na predlogu koji je prihvaćen. Ovo je treći put da se sastajemo i razgovaramo o privrednoj saradnji Grčke i Srbije i konstatovao sam da tu ima mnogo pomaka - rekao je na svečanosti Marković.

On je izrazio nadu da će već od naredne godine jedan broj grčkih firmi koje su nabavljale robu iz nekih drugih zemalja ubuduće zahvaljujući grčko-srpskoj Komori uvoziti robu iz Srbije i da će srpski proizvodi imati prioritet.

- Pozivam grčke privrednike da investiraju u Srbiji i zapošljavaju radnike, jer kod nas vlada ekonomska sigurnost i politička stabilnost. Privrednici iz dve države treba da iskoriste sve povoljnosti, jer bez ekonomije i ekonomske stabilnosti nema ni napretka, a Srbija danas napreduje jer je ekonomski i politički stabilna i sigurna - zaključio je Marković.

Kostas Georgijakos rekao je da ga raduje što sve veći broj grčki privrednika želi da sarađuje sa srpskim firmama, kao i to što srpske kompanije imaju sve veće interesovanja za grčko tržište.

- Iskreno se nadam da će zbog svega navedenog privredna saradnja dve zemlje već sledeće godine premašiti cifru od milijardu evra - rekao je Georgijakos.

Sastanku u Solunu prisustvovao i generalni sekretar grčko-srpske Privredne komore, košarkaška legenda beogradske Crvene zvezde i PAOK-a Branislav Bane Prelević, koji je danas predsednik čuvenog solunskog kluba.

Izvor: Tanjug

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar