0°C

Beograd

ĐURIĆ: Pacoli vređa žrtve još jednog zločina u nizu koji je ostao bez kazne!

Ne prihvatamo učešće u utakmici svakodnevnim prebrojavanjem leševa koju nameće Priština, jer je to politika mržnje koja vodi u nova stradanja, saopštio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

- Cinične bljuvotine Bedžeta Pacolija vređaju žrtve još jednog od zločina u nizu koji je ostao bez kazne - naveo je juče Ðurić u saopštenju nakon što je odlazeći kosovski ministar spoljnih poslova objavio tvit u kome optužuje Beograd da stoji iza smrti srpskih mladića u kafiću “Panda” kod Peći pre 21 godinu.

- Pacoli, da je iskreni humanista, a ne cinik i makijavelista, ne bi tako dosledno istrajavao u negaciji zločina koje su njegovi sunarodnici izvršili nad Srbima. Ako već on i njegovi politicki partneri nisu spremni da živim Srbima garantuju jednakopravnost i ljudska prava na Kosovu i Metohiji, mogli bi da pokažu minimum čovečnosti tako što će makar u javnoj komunikaciji pokazati poštovanje za mrtve - poručio je Ðurić u saopštenju.

U objavi na Tviteru, Pacoli je napisao da su srpski mladići žrtvovani da bi se okrivili Albanci za zločin i opravdalo njihovo proterivanja, a glavna svrha ovog zlocina bila je prikazivanje OVK kao terorističke organizacije.

Pacoli se obratio u poruci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kojem je porucio da “objasni roditeljima te dece ubijene u kaficu ''Panda'' da su njihovi sinovi žrtvovani kako bi opravdali etničko čišcenje i genocid nad Albancima”.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar