6°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: Blic.rs

VUČIĆ O IZBORIMA: Na birališta 19. ili 26. aprila!

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da postoji realan problem sa zagađenjem vazduha u Srbiji, ali je rekao i da postoji kampanja širenja panike, "koja je ponekad groteskna".

- Postoji panika, i vi je širite, i svi je šire, mislim na sve ljude koji učestvuju u vođenju kampanje. Postoji realan problem, naravno, ali postoji i kampanja, koja je ponekad groteskna. Postoji i realan problem koji postoji više decenija, postoji i u Milanu, na primer, koji je jedan od najrazvijenih evropskih gradova. - rekao je Vučić, i dodao:

- Uopšte ne želim opravdanje, želim rešenje. Ja sam kriv i za maglu.

On je dodao da i njegova deca žive u najzagađenijem delu Srbije, Novom Beogradu.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija napravila dogovor sa japanskom agencijom za međunarodnu saradnju "Džajka" kako bi se vršilo odsumporavanje u termoelektranama.

- Važno je da svuda radimo odsumporavanje. Da idemo na zelenu energiju. Sumpor-dioksid je najveći problem i sada gledamo kako da rešimo te probleme - rekao je Vučić.


Govoreći o aplikaciji koja se bavi merenjem kvaliteta vazduha "AirVisual", Vučić je kazao da ona u Hrvatskoj kvalitet meri u nezagadjenim područjima, a u Srbiji u zagađenim.

Predsednik je govorio i o reakciji Vlade Srbije na zagađenje vazduha, ali i o subjektivno osećaju zagađenja.

- Za neke bi bolje bilo da ne izlaze u javnost. Ja sam zamolio Anu i pitao je li čovek živ (misleći na Trivana). Vidim da ljudi misle da se nešpto poslebno događa, a ništa se ne događa. Ako je pitanje da li svi radimo svoj posao, ne radimo ga uvek. Nema mesta panici, to je najvažnije za ljude da rade. Ja kao srčani bolesnik nisam osetio probleme sa vazduhom. Izmišljate da vi osećate (obraćajući se Jovani Joksimović). Ne bih imao problem da kažem da osećam - rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da je za zagađenje odgovoran standard građana i povećan saobraćaj sa "euro 3" i "euro 4" motorima.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da je država produžila ugovor o uvozu automobila sa takvim motorima, Vučić je rekao da bi trebalo da bude zabranjeno ali da automobili neće biti oduzimani.

Predsednik Srbije je rekao da će izbori biti 19. ili 26. aprila.

Dobar deo investicija, rekao je Vučić, je već započet, ali to nije i neće biti dovoljno.

- U Nemačkoj je donesen plan da se rastereti drumski saobraćaj, u železnicu je uloženo je 86 milijardi evra. Mi ćemo uložiti tri ili četiri milijarde, računajući i ono što smo već uložili. Kad napravimo prugu Beograd-Novi Sad ja više neću ići automobilo - rekao je predsednik.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar