Izvor: alo.rs
19.01.2020 u 11:49
0

PREOKRET NA KOSOVU: Na pomolu nova koalicija za sastav vlade bez Samoopredeljenja i Aljbina Kurtija

Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i Bedžet Pacoli održali su sastanak o mogućnosti formiranja vladajuće koalicije i institucija.

Prema izvorima kosovskih medija, do sastanka ova tri politička subjekta je došlo jer pokret „Samoopredeljenje“, koji predvodi Aljbin Kurti, i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe nisu uspeli da se dogovore o budućoj vladajućoj koaliciji.

KARADŽIĆ OTKRIO ZAŠTO ZAPADU SMETA SRBIJA: Neće pravoslavce, a za rat su im uvek krivi mali narodi

Izvor  tvrdi da je na sastanku dogovoreno da mesto premijera, u slučaju da se formira ova koalicija, pripadne nekome iz PDK, dakle iz stranke Fatmira Ljimaja.

S druge strane, Ramuš Haradinaj je rekao i da je spreman da pomogne oko formiranja vlade i Aljbinu Kurtiju, ako ga pozove na razgovor, jer vidi da u tome ne uspeva već duže od tri meseca. 

Haradinaj je izjavio da bi Kurti mogao da nađe druge partnere, jer je tokom dana imao sastanke sa liderima PDK-a i AKR-a. On je, takođe, potvrdio da se sastao sa čelnicima PDK-a i AKR-a.

DAČIĆ: Svako ko se izjasni kao Srbin u Crnoj Gori dobije otkaz!

Haradinaj je rekao da su otvorene ponude koje dolaze prema AKK za formiranje institucija.

Haradinaj je naglasio da očekuje da dobije poziv na razgovor i od DSK-a Ise Mustafe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter