1°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: alo.rs

VUČIĆ UOČI DAVOSA Hoću da završe iza rešetaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči odlaska na Svetski ekonomski forum u Davosu kratko je za prokomentarisao kritike na njegov račun da želi da ima kontrolu nad sudijama i tužiocima u Srbiji, rekavši da to izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle.

- Ne zanima me da imam kontrolu nad sudijama i tužiocima! To izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle. Jedino što mene interesuje je da narko-dileri i ubice konačno završe iza rešetaka - rekao je Vučić za naš portal.

Nakon ubistva dvojice vođa škaljarskog klana sinoć u Atini, Vučić kaže sad se vidi koliko je bilo važno što smo zabranili brojnim licima iz kriminalnog miljea, naročito sa teritorije Crne Gore, da ulaze na teritoriju Republike Srbije.

- Krvavi pir koji se dogodio sinoć u Atini desio bi se u Beogradu da takve mere nismo preduzeli - istakao je Vučić i dodao da želi da poruči braći Grcima i njegovom prijatelju Micotakisu da ovde nije reč o Srbima, već o Crnogorcima koji istovremeno imaju državljanstva više zemalja Evropske unije.

- Borba protiv organizovanog kriminala u Srbiji biće teška, ali će srpska država na kraju svakako pobediti - poručio je Vučić uoči odlaska u Davos.

U švajcarskom zimskom centru Davosu danas počinje godišnji Svetski ekonomski forum, na kome će učestvovati i predsednik Vučić

Predsednik Vučić, koji će u Davosu boraviti danas i sutra, prisustvovaće ceremoniji zvaničnog otvaranje Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, saopštila je pres služba predsednika.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

Planirano je i obraćanje predsednika Vučića na skupu pod nazivom "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija, navodi se u saopstenju.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je "Sprečavanje klimatske apokalipse". Na skupu, koji će trajati do 24. januara, učestvovaće neke od najvećih svetskih kompanija, a organizatori Foruma će od svih njih zatražiti da se obavežu na postizanje neto-nulte emisije ugljenika do 2050. godine ili ranije.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar