-1°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

BIVŠI DIPLOMATA O DAVOSU Ovo je prilika za pozicioniranje Srbije

Učešće Srbije na Forumu u Davosu pokazuje da naša zemlja ima svoje mesto u međunarodnoj politici, ocenio je danas bivši diplomata Zoran Milivojević i dodao da će ove godine predsednik Aleksandar Vučić pored učešća u glavnim debatama, imati priliku da iznese stavove i afirmiše poziciju Srbije po globalnim, ali i regionalnim pitanjima.

Milivojević je podsetio da postoji kontinuitet učešća i predsednika Vučića i premijerke Srbije Ane Brnabić u Davosu i istakao kako učešće Srbije na takvim forumima znači mogućnost da se njena spoljnopolitička orijentacija i teme kojima se bavi na odgovarajući način mogu da se valorizuju i potvrde.

Nekadašnji diplomata podseća i da Srbija ima pozitivne ocene socijalno-ekonomske politike, jasan stav oko klimatskih promena, što će biti glavna tema ovogodišnjeg Foruma, kao i oko svih globanih pitanja.

Prema njegovim rečima, pored učešća u glavnim debatama predsednik Vučić će učestvovati i na panelu koji se tiče Zapadnog Balkana, ali će se susresti i sa najvećim svetskim državnicima.

- Davos Srbiji pruža tri mogućnosti - za bilateralne sastanke, da Srbija iznese svoje stavove o regionu i afirmiše svoju spoljnu politiku kao politički nezavisna i vojno neutralna zemlja i da razgovara o pitanjima koja su za nas izuzetno važna - Kosovo i Metohija i proces evrointegracija - zaključio je Milivojević.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar