18°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen

Izvor: Tanjug

TAMO ĆE BITI " CEO SVET ": Vučić od danas u Izraelu, sutra i sa Rivlinom!

Predsednik Aleksandar Vučić putuje danas u Izrael, gde će biti obeležen Međunarodni dan sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, a sutra će imati i zvaničan sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom.

VUČIĆ: Dosta mi je pridika!

-Posebna je čast što ću, uz četvoricu ili petoricu šefova država i monarha, biti jedan od onih koje će predsednik Izraela Ruven Rivlin primiti u zvaničnu audijenciju posle velikog događaja u četvrtak- rekao je Vučić za medije. 

On je rekao da će u Izraelu biti "ceo svet", oko 40 lidera iz Evrope i sveta, među njima i iz regiona Zeljko Komšić, Kolinda Grabar Kitarović, Milo Ðukanović.

Vučić je rekao da su sudbine srpskog i jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata bile užasno teške i napominje da u Jad Vašemu, među šest logora, stoji i ime logora Jasenovac, u kojem je stradao veliki broj Srba i Jevreja.

-Naše je da kažemo da to nikad više ne sme da se ponovi- rekao je Vučić.

On je dodao i da je video veliki broj komentara na to što je na zgradi Predsedništva Srbije postavljena zastava sa Davidovom zvezdom i da mu je drago što je Srbija pokazala solidarnost.

-Vidim da je to izazvalo veliku pažnju u izraelskim medijima, reagovali su i Amerikanci, predsednik i premijer Izraela... Jedna sitnica je izazvala toluku pažnju, ali mi je drago da smo uspeli da pokažemo solidarnost sa teškim stradanjem jevrejskog naroda- rekao je Vučić.

U Izraelu će biti obeležen Međunarodni dan sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

Više od 40 lidera, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prisustvovaće u četvrtak ceremoniji u memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti