6°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: Tanjug

VUČIĆ IZ DAVOSA Ako se ukaže prilika pričaću sa Đukanovićem o zakonu

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema zakazan bilateralni sastanak sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem u Izraelu, gde će prisustvovati obeležavanju 75. godišnjice oslobađanja Aušvica, ali da će, ukoliko se ukaže prilika, sa njim razgovarati o crnogorskom Zakonu o slobodi veroispovesti.

- Uvek je bolje razgovarati, ali su pozicije dve zemlje dijametralno suprotne i ne znam kakav se rezultat može očekivati po tom pitanju - rekao je Vučić.

Vučić danas putuje u Izrael, gde će biti obeležen Međunarodni dan sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic.

Predsednik je iz Davosa, takođe, poručio da je jasno da bez Srpske liste nema vlade na Kosovu i da je važno što se Srpska drži jedinstveno i snažno.

- Ključni zahtev Srpske liste, pored bezbednosti Srba, jeste i ukidanje taksi, što bi značilo i normalizaciju života i nesumnjivo bolje ekonomske rezultate Srbije. Da takse nisu uvedene, u 2019. godini bila zemlja broj dva ili tri po stopi rasta, a da je sada u prvih pet ili šest. To dovoljno govori koliki je značaj za nas - rekao je Vučić.

On je istakao da se nada da će "kako god i ko god" formirati vladu u Prištini.

- To ne znači da će naš posao biti lak, naprotiv, biće težak, ali bolje je kad pregovarate i razgovarate nego da razgovora nema - zaključio je Vučić.

Vučić ističe da je Srbija jedina zemlja iz jugoistočne Evropa koja je svih šest godina bila predstavljena u Davosu na najvećem svetskom ekonomskom i političkom forumu i istakao da je ove godine ostvareno dosta važnih kontakata sa svetskim liderima. On je rekao da se učešćem u Davosu pokazuje značaj zemlje, ali ostvaruju i brojni kontakti.

- Imali smo važne kontakte sa šeficom Evropske komisije, ljudima iz najbližeg Trampovog okruženja. Bilo je kontakata sa mnogim evropskim liderima: premijerima, predsednicima, sa velikom biznis zajednicom - rekao je Vučić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti