4°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: Tanjug

DOČEK ZA PREDSEDNIK Vučić doputovao u Jerusalim (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas posle podne u Jerusalim, gde na poziv predsednika Izraela Ruvena Rivlina učestvuje na Petom svetskom forumu o Holokaustu "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma".

Predsednik je na svom zvaničnom instagram nalogu "Budućnostsrbije" objavio fotografiju sa aerodroma, na kojoj je sa ambasadorkom Izraela u Srbiji Alonom Fišer Kam i ambasadorom Srbije u Izraelu Milutinom Stanojevićem.

Više od 40 lidera, među kojima i predsednik Srbije, prisustvovaće u četvrtak ceremoniji u memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

SRBIJA SE SPREMILA ZA KORONU Imamo reagense za novi virus, postavljenje kamere (VIDEO)

Vučić će sutra imati i zvaničan sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a planiran je i sastanak sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

- Posebna je čast što ću, uz četvoricu ili petoricu šefova država i monarha, biti jedan od onih koje će predsednik Izraela Ruven Rivlin primiti u zvaničnu audijenciju posle velikog događaja u četvrtak - rekao je Vučić.

STEFANOVIĆ O MAFIJAŠKIM UBISTVIMA Srbija najbezbednija u regionu, u 2019. samo šest likvidacija (VIDEO)

On je rekao da će u Izraelu biti "ceo svet", oko 40 lidera iz Evrope i sveta, među njima i iz regiona Zeljko Komšić, Kolinda Grabar Kitarović, Milo Ðukanović. Vučić je rekao da su sudbine srpskog i jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata bile užasno teške i napomenuo da u Jad Vašemu, među šest logora, stoji i ime logora Jasenovac, u kojem je stradao veliki broj Srba i Jevreja.

- Naše je da kažemo da to nikad više ne sme da se ponovi - rekao je Vučić.

Na instagram nalogu "Budućnostsrbije" objavio je i ovaj video...

View this post on Instagram

Danas smo u #Jerusalimu gde obeležavamo 75 godina od oslobodjenja logora Aušvic - Birkenau. Srbija je, iako zauzeta borbom za oslobođenje od okupatora, 27. decembra 1917. godine prva u svetu, javno podržala formiranje države jevrejskog naroda. Srpski narod je delio sudbinu sa jevrejskim narodom tokom II svetskog rata i sve vreme vodio žestoku borbu protiv fašista i njihovih pomagača. Srbija je prva zemlja u Evropi koja je usvojila zakon o vraćanju imovine žrtava Holokausta koji nemaju naslednike. Srbija je jedina zemlja koja je na zgradu predsedništva okačila zastavu sa Davidovom zvezdom kako bi obeležila 75 godina Holokausta. Pratite @eva.stories na Instagramu, gde možete da pročitate priču o devojčici Evi, ubijenoj u logoru Aušvic 3 meseca pre nego što je oslobodjen. #NeverAgain #WHF2020JLM Today we are in #Jerusalem where we commemorate 75 years since the liberation of the Auschwitz-Birkenau camp. Although struggling for liberation against the occupation, Serbia was the first country in the world to publicly support the formation of a state for the Jewish people on 27th December 1917. The Serbian people stood firmly with the Jewish people during World War II and fought fiercely against the fascists and their allies. Serbia is the first country in Europe to adopt a law mandating the restitution for heirless property of Holocaust victims. Serbia is the only country to raise a flag with the Star of David on the presidency building to commemorate 75 years of Holocaust. Follow @eva.stories on Instagram, where you can read the story of a girl named Eva who was killed at the Auschwitz camp 3 months before it was liberated. #NeverAgain # WHF2020JLM

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti