9°C

Beograd

Photo: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Izvor: Blic

VUČIĆ I ĐUKANOVIĆ U IZRAELU: Saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene!

Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Crne Gore Milo Đukanović susreli su se večeras u Izraelu. Dvojica predsednika borave u ovoj zemlji povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust.

Kako mediji nezvanično saznaju, Vučić i Đukanović dugo su tokom zvanične večere razgovarali o svim važnim pitanjima u međusobnim odnosima Srbije i Crne Gore.

Vučić je rekao da je razgovor bio težak i kompleksan.

- Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o verskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav - kaže Vučić.

Dvojica predsednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

- Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja - rekao je Vučić.

Evrointegracije su takođe bile tema.

- Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu - kazao je Vučić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti