7°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

BRANKO RUŽIĆ ZA ''DOBRO JUTRO SRBIJO'': Zahvalnost dugujemo matičarima koji su prebacili matične knjige u elektronski oblik!

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić za jutarnji program Happy televizije ''Dobro jutro Srbijo'' je rekao da zahvalnost dugujemo matičarima koji su zaslužni da građani danas ne moraju da idu od šaltera do šaltera da bi ostvarili svoje pravo.

- Ono što je zasigurno prisutno to je da je otpočela reforma javne uprave, praktično od temelja. Reforme javne uprave, inače je jedan od tri kriterijuma za naš evropski put, nešto po čemu pripadamo ili ne pripadamo tom vrednosnom sistemu. Na polju zakonodavnog okvira koji smo uveli, pre svega zakon o opštem upravnom postupku, koji je jasno definisao obavezu zaposlenih u javnoj upravi, da sve podatke o građanima razmenjuju među sobom - navodi Ružić.

Ministar objašnjava da je nakon toga donet infrastrukturni zakon, zakon o elektronskoj upravi koji je definisao da razmena tih podataka mora da ide uz pomoć modernih tehnologija. 

- Zahvalnost dugujemo matičarima koji su uspeli da prebace matične knjige u elektronski oblik. Sve je to bio preduslov da dođemo do ovoga da danas imamo situaciju da građani nisu morali da idu od šaltera do šaltera, da uzimaju neki papir, podatak da bi ostavrili svoje pravo - rekao je ministar Ružić. 

Celo gostovanje možete pogledati u videu ispod: 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar