13°C

Beograd

Photo: Tanjug/Printscreen

Izvor: Tanjug

VUČIĆ: Spreman za razgovor s Grenelom, ali je stav Srbije poznat! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da sutra razgovara o svemu sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Ričardom Grenelom, ali da je stav Srbije poznat.

Upitan da komentariše Grenelovu izjavu da Priština mora da ukine takse, a da će od Beograda tražiti da zaustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, Vučić je rekao da do sada nije dobio taj predlog Grenela.

"Sutra sam spreman da razgovaram o svemu, ali čini mi se da iz ovih mojih reči možete da razumete kakav je stav Srbije", rekao je Vučić novinarima na kraju posete Jerusalimu.

On je dodao da je naš stav više nego korektan i da Srbija ima više mogućnosti da utiče na neke zemlje nego što ih imaju Albanci.

Vučić, koji će se sutra sastati sa Grenelom u Beogradu, rekao je da onaj ko upravlja zemljom mora da vodi računa o njenim ekonomskim interesima i naglasio da smo izgubili stotione miliona evra zbog taksi koje su Srbiji uvedene.

Vučić je rekao daneko ko uvodi takse rušeći CEFTA sporazum i suprostavljajući se osnovnim normama civilizovanog društva ne može da postavlja uslove.

On je, međutim, istakao da je mnogo ranije, pošto je Beograd bio kritikovan zbog kampanje za povlačenje priznanja, govorio svetskim liderima da možemo da se dogovorimo, ali da smo prema broju zemalja koje priznaju odnosno ne priznaju Kosovo, negde "pola pola".

Kako je primetio, teritorijalno i po broju stanovnika mnogo veći deo čovečanstva nije priznao KiM.

"Ali ne mogu oni da nastave kampanju za priznavanje Kosova, za promociju, kako kažu, državnosti, a da mi budemo neko ko će da kaže, izvinite, nećemo da vas ometamo u tome. Pa, vi ometate našu državnost", naglasio je Vučić.

Vučić je primetio da bi za Prištinu bila uvreda kada bi obe strane bile spremne na kompromis, odnosno da nema novih priznanja Kosova i povlačenja priznanja.

"Stvarno mislite da je to za vas uvreda, a nije uvreda za nas kada nam neko predlaže nešto drugačije?", upitao je Vučić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti