-4°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: HappyBSC

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆ-GRENEL: Mnogi mi se zbog toga smeju, ali ja mislim da sam u pravu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Nakon sastanka, oni su se obratili medijima.

Predsednik Vučić je tokom svog obraćanja rekao kako sa velikom pažnjom sluša govore predsednika Trampa, i kako on uvek priča o ekonomskoj situaciji i kako se iz njih može štošta naučiti, pa dodao:

- Mnogi mi se zbog toga smeju, ali ja mislim da sam u pravu, rekao je predsednik Srbije.

UŽIVO! VUČIĆ SA GRENELOM: Nema lakih razgovora! (GALERIJA, VIDEO)

Obraćanje Ričarda Grenela:

- Ostaviću politiku Vama. Želim da se zahvalim za novu železnicu. Razgovarao sam sa Tačijem, a sada sa predsednikom Vučićem. Hajde da pokušamo da napravimo dogovor o železnici. Puno vam hvala što ste preuzeli korak za avio-liniju. Takse moraju da se ukunu, to sam rekao na Kosovu. Ovde sam rekao da kampanja povlačenja priznanja mora da se prekine. Hvala vam za gostoprimstvo! - zaključio je Grenel.

Predsednik Srbije je zahvalio Grenelu jer je odvojio vreme za Srbiju i njene razgovore sa Prištinom.

- Hvala na trudu i entuzijazmu, to jako cenimo. Imali smo veoma dobre razgovore, koji su se ticali pre svega unapređenja životnog standarda za ljude, kao i infrastrukturnih povezanosti. Lakih razgovora nema i zahvalan sam Grenelu jer je na racionalan način uz snažnu agendu i veliku želju da napredujemo u odnosima, jer je razumeo potrebe Srbije - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao i da su takse loše uticale na srpsku ekonomiju, a da je mnogo problema i za naše kompanije

- Platili smo štetu i na uštrb naše trgovine. Zahvalan sam zato Grenelu, on je dobro razumeo da se trudimo da napravimo dogovore i prevazilazimo barijere. I Tramp se borio za dogovor sa Kinom. Sa Grenelom smo govorili o infrastrukturnom povezivanju između Beograda i Prištine, kao i o uspostavljanju železničke linije između ova dva grada - rekao je Vučić, dodajući da bi ovo sve bilo besmisleno sa taksama na snazi.

Bilo je govora, kaže, i o kampanje Srbije povlačenja priznanja.

- Rekao sam da nam je to važno i da smo Prištini nudili da napravimo pauzu, ali da ona nije htela da prihvati. Pričali smo i o drugim temama, a u ponedeljak Grenel organizuje sastanak sa ekspertima za železnice i puteve. Biće na stolu i nelaka pitanja, a kada je reč o avio-liniji, imamo četiri koraka do pokretanja iste i ovo će za nas biti veoma važno. Sličan postupak biće i za železnicu - rekao je Vučić.

Uspostavljanje železničke linije i auto-puta Beograd-Priština, Vučić kaže da će desetine hiljada ljudi imati najbrži pristup južnim gradovima u našoj zemlji.

- Ne krijem da je za nas ovo od izuzetne važnosti za Srbe na KiM. Spremni smo da povezujemo i gradove koji su na KiM sa centralnom Srbijom. Želimo što razvijeniju infrastrukturu - rekao je Vučić, dodajući da je razgovor bio otvoren i iskren.

Zaahvalio se Trampu na pažnji koju je posvetio Srbiji, na tvitu i na tome što je u sedam dana odvojio pet minuta za Srbiju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar