15°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

GRENEL O SASTANKU U BERLINU Napreda u razgovorima Beograda i Prištine

Grenel:Napredak u Berlinu, radi se na Pismu o namerama

BERLIN, 27. januara (Tanjug) - Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel izjavio je da je postignut napredak u definisanju detalja o uspostavljanju železničke linije Beograd-Priština, o čemu je danas razgovarano u Berlinu.

- Dobar napredak postignut je jutros po pitanju Pisma o namerama o železničkoj saradnji - naveo je Grenel u saopštenju upućenom AP-u, ističući da su razgovori tako dobro tekli da je bilo reči i o drugim pitanjima, ali nije ne precizirao - kojim.

Grenel je naveo da će rad na završetku Pisma o namerama o uspostavljanju železničkog saobraćaja biti nastavljen, kako je kazao, mejlovima i tokom naredne sedmice.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je ranije danas, nakon razgovora sa Grenelom o železničkoj liniji Beograd - Priština, da se konkretnim rešenjima nada u predstojećem periodu.

- Sa ambasadorom Grenelom smo imali sastanak o obnavljaju železničkog saobraćaja između centralne Srbije i KiM i nadam se da ćemo u predstojećem periodu doći do konkretnih rešenja, koja će olakšati kretanje ljudi i robe, a privredi i građanima doneti korist - rekao je za Tanjug Ðurić, koji je predvodio delegaciju Srbije na sastanku u Berlinu.

Ðurić nije izneo detalje razgovora.

Sastanak o obnavljanju železničkog povezivanja Beograda i Prišine, na kojem su učestvovali predstavnici nadležnih resora i eksperti za železnicu i puteve, obe strane, iniciran je u dogovoru Grenela i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar