0°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

SINIŠA MALI U SKUPŠTINI Izmene zakona za efikasnije ulaganje u srpsko tržište

Izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala biće omogućeno da se poveća baza i struktura potencijalnih investitora koji će ulagati u domaće hartije od vrednosti, rekao je danas u parlamentu ministar finansija Siniša Mali.

Mali je, obrazlažući izmene zakona, naveo da se predloženim izmenama postiže usaglašavanje odredbi Zakona o tržištu kapitala sa Zakonom o javnom dugu.

NEMA VIŠE UŽIVO "VLAJNE" i "OVAMO CIGANI" Tozovac odbio operaciju i ostao bez raskošnog glasa

- Strani investitori i fondovi će na brz i efikasan način moći da ulažu u domaće hartije od vrednosti i u srpsko tržište kapitala - dodao je Mali.

Mali je podsetio da se prošle godine Srbija vratila na međunarodno tržište kapitala, gde je imala dve veoma uspešne emisije evroobveznica, i to po iistorijski najnižim kamatnim stopama.

HAOS NA HORGOŠU Migratni probili ogradu, Mađari pucali, četvoro uhapšeno

- Pri poslednjoj emisiji obveznica u novembru emitovali smo 550 miliona evra obveznica sa prinosom 1,25 odsto, a prethodno smo u junu emitovali obveznicu u iznosu od 1 milijarde evra, na period od 10 godina, sa stopom prinosa od 1,619 odsto i šest puta većom tražnjom - rekao je Mali.

STIŽU KINEZI! Batut izdao upozorenje sa merama koje NIKO DO SADA nije primenio (VIDEO)

Ministar je ukazao da efikasno tržište kapitala i poverenje investicione javnosti predstavljaju bitan preduslov za dalji ekonomski razvoj zemlje. Mali je podsetio da je Srbija nedavno otvorila Poglavlje 4 u u pregovorima sa Evropskom unijom, koje se odnosi na slobodno kretanje kapitala, navodeći da je na taj način naša zemlja dobila priznanje da ima uslove za povezivanje sa evropskim tržištima od trenutka pristupanja Evropskoj uniji.


PROČITAJTE JOŠ

NOVAK ODAO POČAST KOBIJU Teniser se pojavio u dukserici sa brojevima 8 i 24 (VIDEO)

VIŠE OD STO SRBA MOLI: Izvucite nas iz Kine!

PANIKA: SRBI ZBOG KIJAVICE MISLE DA SU DOBILI KORONAVIRUS!

OŠTRO UPOZERENJE GRADA BEOGRADA Bageri nastavljaju da ruše (VIDEO)

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti