1°C

Beograd

Photo: Instagram/Printscreen

Izvor: Tanjug

VUČIĆ STIGAO U MRKONJIĆ GRAD: Donosimo pomoć za školu

 Predsednik Srbije Aleksanadr Vučić stigao je jutros u Mrkonjić grad u RS, posle kojeg će posetiti i Drvar, većinski srpski grad u Federaciji BiH - dve opštine koje Srbija pomaže i u kojima namerava i dalje da podrži projekte koji bi unapredili život građana.

Da bi pomogla srpskom stanovništvu u Republici Srpskoj, Vlada Srbije je za različite projekte u poslednje dve godine izdvojila 32 miliona evra.

PROŠAO JE PORED NJE, A ONA POČELA DA PLAČE: Devojčica iz Ovče srela bivšeg profesora koji ju je polno uznemiravao

Predsednik Srbije najpre je došao u posetu Gimnaziju i Mašinskoj školi u Mrkonjić gradu, a ispred škole su ga dočekali građani, kao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, načelnica Mrkonjić grada Divna Aničić, rukovodstvo škole...

Vučić je poručio da će Srbija pomoći školi sa 300.000 evra, pre svega za nabavku CNC mašinu.

UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO! Novi detalji pada Kobijevog helikoptera sa više od 600 metara (VIDEO)

On je, u razgovoru sa učenicima, primetio da su, tamo gde su uvođene te masisne, stranci gledali da naprave fabriku u blizini, jer su imali dobre montere, bravare...

- Posebno sam srećan što sam čuo od direktora da imamo 10 prvaka više nego prošle školske godine - rekao je Vučić.

VUČIĆEVA PORUKA IZ SRPSKE: Pokušaće da nas dele, moramo da se držimo zajedno

Inače, Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić gradu pohađa više od 500 učenika, a nalaze se u jednom objektu sagrađenom 1973. godine koji je, kako je naveo direktor Mašinske škole Predrag Ðuza, tokom agresije hrvatske vojske 1995. godine bio u užasnom stanju.

Vučić je i na instagram nalogu "Budućnostsrbije" zabeležio svoj dolazak u ovu opštinu u RS, uz poruku da donosi pomoć za školu koju pohađa više od 500 đaka.

ALARMANTNO! Deca iz centra grada imaju POVIŠEN PRITISAK i ubrzan puls, i to ZBOG OVOGA!

- Prelepa je RS i donosimo pomoć za Mašinsku školu i Gimnaziju. Idem potom u Drvar da pomognemo narodu, da otvorimo fabriku. Ispunjavamo ovecanje koje smo dali građanima - poručio je Vučić u kratkom videu na instagramu.

Nakon obilaska škole, Vučić će se sastati sa privrednicima opštine Mrkonjić grad, a posle toga odlazi u Drvar gde će prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke, obići Dom zdravlja, prisustvovati otvaranju pogona fabrike Jumko i obići Muzej „25. maj".

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar