7°C

Beograd

Photo: Instagram/Printscreen

Izvor: Tanjug

VUČIĆ SE ZAHVALIO NA PRIZNANJU: Primio Povelju počasnog građanina Mrkonjić grada! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, tokom posete Mrkonjić gradu, Povelju počasnog građanina sa zlatnim simbolom te opštine, za pomoć i podršku tom kraju.

Vučić je zahvalio na priznanju predstavnicima Mrkonjić grada, ali pre svega, kako je rekao, građanima koji su ga danas dočekali u tom gradu u Republici Srpskoj.

Nakon razgovora sa rukovodstvom opštine i privrednicima tog kraja, Vučić je novinarima preneo da je dogovorena konkretna podrška privredi RS, kroz novčane subvencije za privatnike, za nabavku opreme i mašina.

OBOLEO PRVI SRBIN OD KORONAVIRUSA: Simptomi otkriveni kod sredovečnog muškarca

- Želimo da podstaknemo opstanak naroda na svojim ognjištima i da pomognemo daljem razvoju RS - podvukao je srpski predsednik.

Podsetio je da će Srbija sa 300.000 evra pomoći srednjoškolski centar i gimnaziju, a sa 200.000 konvertibilnih maraka Dom zdravlja, za nabavku mamografa, kako žene iz tog kraja ne bi morale da idu u Banjaluku ili druga mesta na pregled, kao i za jedno vozilo za tu zdravstvenu ustanovu.

PROŠAO JE PORED NJE, A ONA POČELA DA PLAČE: Devojčica iz Ovče srela bivšeg profesora koji ju je polno uznemiravao

Vučić je podvukao da će pomoć dobiti i susedne opštine, Šipovo, Jezero, Ribnik, Srpski Kupres i Novo selo.

- Za mene je najvažnije da zajedno radimo. Hvala Dodiku i Željki Cvijanović što razumeju koliko je važno da očuvamo celinu naroda, da uvek budemo zajedno - dodao je Vučić.

Predsednik je istakao da u istoriji Srba sa obe strane Drine nismo imali ovoliki broj godina, a da se nije mogla čuti nijedna teža reč.

- Ponosan sam na to. Tako nešto u srpskoj istoriji nije postojalo. Ta vrsta sloge, čak i kada nismo saglasni, ta vrsta jedinstva i svesti da moramo da budemo zajedno i da tako možemo da opstanemo je najveća tekovina. Zato sam zahvalan svima iz RS koji su uložili energiju da imamo tako nešto - rekao je Vučić.

Iz Mrkonjić grada, predsednik Srbije ide u Drvar, gde će biti otvorena fabrika kompanije "Jumko".

STIŽE LEK ZA KORONAVIRUS! Australijski naučnici izveli čudo!

- Tamo smo obećanje ispunili. Idem da pogledam u lice ljudi koji možda nisu verovali da za kratko vreme možemo tako nešto da uradimo - poručio je Vučić.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ga danas više niko ne pita za ono što su ga pitali pre godinu dana, na šta konkretno misli kada govori o odnosima Srbije i RS, jer ima toliko zajedničkih projekata na kojima Srbija i Srpska rade zajedno.

- I ova poseta je kontinuitet te pomoći i podrške. Zahvalan sam za posetu i ohrabrenje, koje nam je potrebno koliko i materijalna sredstva - rekao je Dodik.

Predsednica RS Željka Cvijanović navela je da se razgovaralo o tome na koji način se može ojačati privreda RS i o konkretnim stvarima koje, kaže, na oko deluju kao mali problemi, ali su važni za građane.

- Republika Srpska može da se oslanja na Srbiju. Ne možemo istim korakom, nemamo iste resurse i mehanizme, niti broj ljudi, ali imamo Srbiju koja to ima, a ima i želju da pomogne RS. Naša poruka građanima je da veruju u ovo što radimo, jer sve to činimo da njima olakšamo život - rekla je Cvijanović.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar