10°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: B92/Tanjug

VUČIĆ NA RUČKU SA ŠOJGUOM: "Dunjevaču za dobrodošlicu dragom gostu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Vučić je za Šojgua priredio ručak, kako je ranije najavljeno.

Osim Vučića i Šojgua, na sastanku su prisutni ministri odbrane i spoljnih poslova Aleksandar Vulin i Ivica Dačić, direkrtor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko i vojni zvaničnici Srbije.

Vest o sastanku objavio je i predsednik Vučić na instagram profilu budućnostsrbijeav.

"Dunjevaču za dobrodošlicu dragom gostu", objavljeno je na Instagramu.

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu boravi danas u zvaničnoj poseti Srbiji na poziv srpskog kolege Aleksandra Vulina.

Ispred Palate Srbije priređen mu je svečani doček posle kojeg je usledio sastanak sa Vulinom i članovima delegacija dve vojske. Šojgu je s Vulinom potom obišao izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije "Odbrana 78", posvećenu NATO bombardovanju SR Jugoslavije, a u Domu garde u Topčideru uručena mu je diploma počasnog doktora nauka Univerziteta odbrane u Beogradu.

Ministri odbrane Rusije i Srbije Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin položili su danas kapsulu na mesto budućeg spomenika "Večna vatra" na Groblju oslobodilaca Beograda.

Polaganjem kapsule sa zemljom iz Rusije označen je početak izgradnje skulpture "Večna vatra", u znak sećanja na stradale srpske i ruske borce u Drugom svetskom ratu. Ceremoniji su, između ostalih, prisustvovali i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, ministri u Vladi Srbije Nenad Popović i Zoran Djorđević, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Šojgu i Vulin su prethodno položili vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar