15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

DAČIĆ UPOZORIO: U Bosni i Hercegovini se dešava revizija Dejtona!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odluku Ustavnog suda BiH o uknjižavanju poljoprivrednog zemljišta Republike Srpske na BiH vidi kao tihu reviziju Dejtonskog sporazuma.

Prema njegovim rečima, Bošnjaci pokušavaju da od BiH, koja je, ističe Dačić, zajednička država ravnopravnih naroda i entiteta, naprave unitarnu državu u kojoj će većinu imati oni.

IZGOREO SPLAV U KRUŠEVCU: Ima povređenih!

"Muslimani smatraju da u ovom trenutku imaju skoro većinu, a to će dovesti do toga da se povremeno ukidaju principi ravnopravnosti".

Ističe da je Dejtonski sporazum definisao jasna pravila i ulogu Ustavnog suda, zato je problem, navodi on, što odluka Ustavnog suda o knjiženju zemljišta prelazi ingerencije tog suda.

- Ustavni sud odlučuje o onome što su ingerencije BiH kao države, a zemljište i šume nisu vlasništvo BiH i ta odluka prelazi ingerencije Ustavnog suda - objasnio je Dačić.

ZDRAVSTEVNI ZVANIČNICI OBJAVILI:Studija o koronavirusu otkrila ko je najugroženiji!

Za izjavu Milorada Dodika "goodbye BiH, welcome RS-exit", Dačić kaže da je vidi kao poitičku borbu i jasnu poruku "da će muslimani ako nastave sa ugrožavanjem ravnopravnosti Srba i Hrvata imati probleme".

- Srbi neće dozvoliti ukidanje Republike Srpske - rekao je Dačić.

Ukazao je i da je SDA, najveća muslimanska stranka u BiH, formirana na politici Alije Izetbegovića koji je pre 40 godina definisao u Islamskoj deklaraciji da se islamska država može formirati kada muslimani imaju većinu.

- Sada misle da oni imaju većinu, a to je bila i tema pre nekoliko meseci na kongresu SDA - ukazao je Dačić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti