23°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: alo

AMERIČKA VOJSKA NAPUŠTA KOSOVO: "ODLAZIMO" Kurtiju saopštio Ambasador SAD

Kako piše Express, pozivajući se na izvore u vrhu američke vojske, ambasador te zemlje u Prištini Filip Kosnet rekao je premijeru privremenih institucija na Kosovu Aljbinu Kurtiju da SAD razmišljaju o povlačenju svojih trupa sa Kosova, ukoliko Albanci ne povuku takse.

Ovo je, do sada, najveća pretnja kosovskim Albancima.

- Predstavnici Amabasade SAD u Prištini otvoreno su saopštili Kurtiju da se razmatra povlačenje američkih vojnih snaga - kaže izvor.

Nekoliko meseci unazad spekuliše se da Amerikanci nameravaju da napuste Kosovo, odnosno bazu Bondstil, ukoliko se nastavi neprijateljska politika Prištine.

Aljbin Kurti i Vjosa Osmani, kandidati za premijera Kosova na prethodnim izborima, obećali su ukidanje taksi od 100 odsto na robu iz Srbije.

Specijalni izaslanik Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel preneo je izričit poruku američkog predsednika da takse moraju biti odmah ukinute kako bi bio postignut dogovor između dve strane.

Podsetimo, Kurti je u nedavnom intervjuu Radiju Slobodna Evropa istakao da nema potrebe žuriti sa ukidanjem taksi jer Srbija ulazi u izborni proces.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar