15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

DAČIĆ: Međunarodna zajednica da pritisne Prištinu i Tiranu!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da međunarodna zajednica treba da pritisne Prištinu i Tiranu da odustanu od kampanje priznavanja tzv. države Kosovo, na isti način na koji vrši pritisak na Srbiju da prestane sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova.

Kosovski mediji prethodno su preneli da je vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Albanije Gent Čakaj izjavio da je predložio Prištini da zajedničkim finansijskim sredstvima pokrenu kampanju priznavanja jednostrano proglašene kosovske države.

NE PROPUSTITE EMISIJU "DOBRO JUTRO SRBIJO":Gost najgledanijeg jutarnjeg programa Maja Gojković!

- Očekujem da velike zapadne zemlje, iste one koje vrše pritisak na nas da odustanemo od kampanje za povlačenje priznanja Kosova, izvrše isti takav pritisak na Prištinu i Tiranu da se okanu ove ideje. Samo takav potez bio bi principijelan i odgovoran, ali ne nadam se mnogo da će se ostvariti - rekao je Dačić.

On naglašava da, ako predlog Tirane počne da se realizuje, tek tada niko neće moći Srbiji da zdravorazumski obrazloži zašto treba da stane sa državnim projektom pozivanja članica UN da preispitaju svoju raniju odluku o priznanju Kosova.

VREMENSKA PROGNOZA ZA 21. FEBRUAR: Jutro sunčano, popodne naoblačenje!

Ministar je takođe postavio pitanje finansija, odnosno kakve troškove treba da dele Tirana i Priština.

- Jedino ako misle da podmićuju strane državnike da im izađu u susret i nateraju svoje vlade da priznaju kosovsku nezavisnost. Ne bi me iznenadilo da o tome razmišljaju ili da su se time bavili u prošlosti, ali me ipak iznenaduje da o tome javno govore - zaključuje srpski šef diplomatije.

UŽAS U ČAČKU: Nakon pucnjave, muškarac ostao nepomično da leži na zemlji

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar