1°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Index.hr

KORONAVIRUS, PREGLED DANA: U Hrvatskoj treći slučaj, prvi slučaj u Makedoniji, na svim kontinentima raste broj zaraženih!

 U Hrvatskoj je potvrđen treći slučaj koronavirusa.Radi se o muškarcu koji radi u Italiji, a smešten je u Rijeci.

SAD su upravo potvrdile kako je u toj zemlji zaraženo 59 osoba.

Severna Makedonija potvrdila je prvi slučaj zaraze koronavirusom, a reč je o jednoj ženi koja se nedavno vratila kući iz Italije, objavio je u sredu ministar zdravstva.

- Pacijentica je na testu bila pozitivna na koronavirus… Ona je prva pozitivna pacijentica u Severnoj Makedoniji na taj patogen, rekao je ministar Venko Filipče, dodajući da je njezino stanje stabilno.

Karneval u Nici je otkazao veliku završnicu i vatromet zbog straha od koronavirusa.

Iz američkog ministarstva zdravstva poručuju kako imaju zalihe maski za lice.

Popisu zemalja koje svojim građanima ne savetuju odlazak u Italiju pridružila se i Rusija.

Prema informacijama bliskoistočnih medija, Pakistan je prijavio prvi slučaj zaraze koronavirusom.

Zaraženih ima na svim kontinentima osim Antarktike. 

 Delta Erlajnz privremeno smanjuje broj letova ka Južnoj Koreji.

42 Amerikanaca koji su bili na kruzeru Dajmond Princes zaraženo je koronavirusom.

Troje Rusa s kruzera Dajmond Princes pozitivno je na koronavirus.

 Papa će redovno održati misu povodom Pepelnice. Iako su na severu Italije brojne mise otkazane, papinska će se održati.

 Italija i Irska su trebale odigrati ragbi utakmicu. Nakon posmatranja situacije zbog virusa, utakmica je odgođena.

 Hotel na španskim Tenerifima je pod delomičnom karantinom nakon što je jedan Italijan koji je u njemu boravio oboleo od koronavirusa. 

Osim njega, obolela je i njegova partnerka te drugi par koji je putovao s njima. 

Gosti su zbunjeni oko toga gde se po hotelu smeju kretati, dok neki od njih ostaju u sobama jer se ne žele zaraziti.

Svetska zdravstvena organizacija WHO je objavila da je prvi put broj novoobolelih veći izvan Kine nego u Kini. 

Slovenačka lekarska komora ne slaže se s planom po kojemu bi se potencijalno zaraženi novim koronavirusom primali i obrađivali u domovima zdravlja, odnosno na urgentnim odelima bolnica i stanicama hitne pomoći.

Prema predlogu ministarstva zdravstva, u Sloveniji bi se u slučaju pojave i širenja infekcije uspostavilo 55 takvih centara, gde bi se izvodila trijaža i uzimali brisovi.

Nalazi testiranja na prisustvo koronavirusa za četiri osobe čiji su uzorci testirani u Bosni i Hercegovini su negativni, objavile su zdravstvene vlasti koje se pripremaju za pojavu zaraze ovoga opasnog virusa.Tokom jučerašnjeg dana u kućni karantin poslata su deca iz Sarajeva i Gračanice, koja su boravila u severnom delu Italije protekle nedelje.Zbog straha od širenja epidemije koronavirusa na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu od jutros je postavljen punkt sanitarne inspekcije za skeniranje putnika. Na toj lokaciji će se pregledavati putnici sa svih dolaznih letova, s posebnom pažnjom na putnike koji stižu iz Kine, Južne Koreje, Italije i Irana.Na graničnim prelazima s BiH takođe je pojačana provera putnika.

Brazil je potvrdio slučaj zaraze koronavirusom u toj zemlji. Zaražen je 61-godišnjak koji je nedavno posetio Italiju. Hospitaliziran je u bolnici u Sao Paolu.

Grčka je potvrdila prvi slučaj zaraze koronavirusom u toj zemlji. Zaražena je 38-godišnja žena koja je boravila na severu Italije, rekao je Sotiris Tsiodras, predstavnik grčkog ministarstva zdravstva.

Od koronavirusa je umrla 12. osoba u Italiji. Reč je, kako javlja La Republika, o 69-godišnjakinji iz grada Lodija u Lombardiji. Ona je ranije imala respiratorne bolesti. U Italiji je 357 zaraženih koronavirusom, javlja La Republika. Zaraza se pojavila u devet italijanskih regija. 

U Francuskoj je jedna osoba umrla od zaraze koronavirusom. Radi se o prvom Francuzu koji je umro od koronavirusa. Imao je 60 godina, umro je u bolnici u Parizu. Zabeležena su i tri nova slučaja zaraze te se sada ukupan broj obolelih u toj zemlji popeo na 17.

Južna Koreja potvrdila 115 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti